Kokusu sizi etkisine alacak! Kahvaltıda tereyağlı menemen nasıl yapılır?

Kahvaltıda en fazla tercih edilen yiyeceklerden biri olan menemenin en muazzam tarifini sizler için derledik. Anadolu'da yapılan en gerçek tereyağlı menemen sayesinde parmaklarınızı yiyeceksiniz. En zahmetsiz halini sizler için araştırdık. Peki kahvaltıda tereyağlı menemen nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İlk defa İzmir'de yaşayan Giritli Türkler tarafından yapılan menemen zaman içinde tüm ülkede yapıldı. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan menemen yöreden yöreye yapımı değişti. Özellikle Anadolu'da tereyağı ve sarımsakla buluşan menemen uluslararası bir lezzet haline geldi.

Çeşitli sebze ve yumurta ile yapılan menemene Doğu illerinde sucuk pastırma ve kıymada ilave edilir. Sizler için menemenin en doğru tarifini araştırdık.

KAHVALTIDA TEREYAĞLI MENEMEN NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir adet orta boy domates

50 gram kaşar peynir

40 gram tereyağı

Birer adet yeşil ve kırmızı biber

Birer çay kaşığı karabiber, tuz, toz biber

Bir çay kaşığı kadar domates biber salçası karışımı

3 adet yumurta

YAPILIŞI

Biberleri küp küp kesin. Tereyağı tavaya ekleyip biberleri ilave edin.

Akabinde salçayı da koyun ve karıştırın.

Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Domatesleri ve baharatları ilave ettikten sonra 2 dakika pişirin.

Bir tencere kapağıyla üstünü kapatıp 2 dakikada böyle bekleyin.

Arından içine 3 yumurtayı kırıp kapağı yeniden kapatın.

4 dakika kısık ateşte bekleyin.

Ardından menemeniniz servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Güçlü toksin atıcı! Evde kahvaltılık iğde reçeli nasıl yapılır?

En doğru ve çıtır çıtır patates kızartması tarifi! Püf noktası...