AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İlk defa İzmir'de yaşayan Giritli Türkler tarafından yapılan menemen zaman içinde tüm ülkede yapıldı. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan menemen yöreden yöreye yapımı değişti. Özellikle Anadolu'da tereyağı ve sarımsakla buluşan menemen uluslararası bir lezzet haline geldi.
Çeşitli sebze ve yumurta ile yapılan menemene Doğu illerinde sucuk pastırma ve kıymada ilave edilir. Sizler için menemenin en doğru tarifini araştırdık.
Bir adet orta boy domates
50 gram kaşar peynir
40 gram tereyağı
Birer adet yeşil ve kırmızı biber
Birer çay kaşığı karabiber, tuz, toz biber
Bir çay kaşığı kadar domates biber salçası karışımı
3 adet yumurta
Biberleri küp küp kesin. Tereyağı tavaya ekleyip biberleri ilave edin.
Akabinde salçayı da koyun ve karıştırın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
Domatesleri ve baharatları ilave ettikten sonra 2 dakika pişirin.
Bir tencere kapağıyla üstünü kapatıp 2 dakikada böyle bekleyin.
Arından içine 3 yumurtayı kırıp kapağı yeniden kapatın.
4 dakika kısık ateşte bekleyin.
Ardından menemeniniz servise hazır!