Fırında yumurtalı ekmek sade şekliyle de tüketilebilir. İyice çırpılan yumurta karışımına ekmek bulanıyor. Peki fırında yumurtalı ekmek nasıl yapılır?
FIRINDA YUMURTALI EKMEK TARİFİ
Malzemeler
Dilimlenmiş 1 adet ekmek (yaklaşık 15 dilim),
2 yumurta,
1 su bardağı süt,
Tuz,
1 su bardağı ince rendelenmiş kaşar peyniri
Adım Adım Yapım Aşamaları
Hazırlanışı
Yumurtaları az tuz ilavesiyle çırpın,
Sütü ekleyip çırpın,
Ekmek dilimlerini sosun içine arkalı önlü batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin,
Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırın,
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirin.
Afiyet olsun.