Patatese lezzet katan çıtır patates tarifini kahvaltıda deneyebilirsiniz. Patatesleri iyice harmanladıktan sonra fırına atmalısınız. Peki çıtır patates nasıl yapılır? İşte yanıtı...
Ekmeksiz de doyurabilen çıtır patates üzeri pembeleşene kadar pişirilmeli. Peki çıtır patates nasıl yapılır?
FIRINDA ÇITIR PATATES TARİFİ
4-5 adet patates
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Patatesleri soyup elma dilim doğruyoruz.
Sıvı yağ, susam, kekik, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırıp patateslerin üzerine döküyoruz.
Patatesleri iyice harmanlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Dinlendirip servis edebilirsiniz.