Kokusu komşu uyandıran kahvaltılık açma tarifi! Tel tel açılıyor

Kahvaltılık tarifler merak ediliyor. Kahvaltılık açma tarifi ise kokusu ile mest ediyor. Lezzeti ile karın doyuruyor. Peki lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Kahvaltıya ne yapsam diyorsanız açma tarifini mutlaka deneyin. Kahvaltılık açma uzun süre tok tutuyor. İşte tarifi...

KAHVALTILIK AÇMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı ılık süt

1 paket kuru maya

2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürülecek)

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

YAPILIŞI

Öncelikle ılık süt ve mayayı koyup karıştırıyoruz.

Daha sonra ayrı kapta yumurta akını ve toz şekeri katıp karıştırıyoruz.

Sonrasında bu karışımı mayanın üzerine ekliyoruz.

Sırasıyla yağ tuz ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz..

Hamurun üzerini kapatıp bir saat beklemeye bırakıyoruz.

Bir saat sonra şişip kabaran hamuru çok söndürmeden bir iki defa elle sağa sola çevirip küçük bezeler yapıp istediğimiz şekli verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Üzerine yumurta sarısını sürüp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun