Kokusu komşu çatlatıyor! Patatesli çıtır börek: Yumuşayana dek haşlayın

Patatesli çıtır böreği çat kapı misafirleriniz için çok uygun. Patatesli çıtır böreğin üzerine yumurta eklenmelidir. Kokusu baş döndüren çıtır börek nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR

İç harcına 4 tane patates giren bu tarif çok özel. Baharatlarla çeşnilenen patatesli çıtır böreğin yapılışı çok basit. İşte tarifi...

Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler

4 adet yufka

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı un

İç harcı için:

4 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı nane

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Üzeri için:

1 adet yumurta

Patatesli Çıtır Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.

Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun.

İç harcını soğumaya bırakın.

Sıvı yağ, sirke ve unu iyice çırparak boza kıvamında sos hazırlayın.

Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın.

Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın.

2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesiyorsunuz ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarıyorsunuz.

Tüm malzemeleri aynı şekilde yaptıktan sonra pişirme kağıdı serili fırın tepsisine alalım, üzerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişiriyorsunuz.

Çıtır çıtır patatesli börek tarifimiz servise hazır.

Afiyet olsun...