Kokusu kahvaltıya uyandıran ekmek tarifi! Domatesli ve kaşar peynirli ekmek tarifi! Peynir domatesle eriyene kadar pişirilmeli

Domatesli kaşar peynirli ekmek çok lezzetli. Sofrada en fazla tüketilen tarif olan domatesli kaşarlı peynir hem çıtır hem hafifi. İşte tarifi...

Bayata ekmekle de yapılabilen bu tarif çok pratik. Domates kaşarlı ekmek içinde kekik ve sarımsakla lezzetleniyor. İşte detaylar...

MALZEMELER

1 adet baget ekmek

1 adet büyük rendelenmiş domates

30 g domates salçası

1-2 diş sarımsak

1/2 demet dereotu, taze kekik ve maydanoz karışımı

400 gram kaşar peyiri

Çekilmiş karabiber ve tuz

45 ml zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Fırınınızı önceden 220 dereceye getirin.

Aynı zamanda ızgarayı da ısıtın.

Baget ekmeği diyagonal (çarpraz) olarak kesip 12-15 dilim halinde doğrayın ve uç kısımlarını kullanmayın.

Her iki tarafını ızgarada kızartın.

Domates püresi, salça, 1-2 diş ezilmiş sarımsak ve bir miktar ot karışımını karıştırın.

Ekmeklerin üzerine sürün. Kaşar peynirlerini üzerine dizin.

Ekmek dilimlerini fırın tepsisine yerleştirip çekilmiş karabiber ve tuzla lezzetlendirin.

Her birinin üzerine zeytinyağı gezdirin.

Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene kadar (yaklaşık 5 dakika) fırınlayın.

Birkaç dakika dinlendirdikten sonra kalan taze kekik, dereotu ve maydanoz karışımından serperek servis yapın.

Püf Noktası

*Ekmek adetini kişi sayısına göre artırabilirsiniz.