Kokusu iştah kabartan un helvası tarifi! Püf noktası unu rengi dönene dek kavurmak

Un helvası Ramazan Ayı'nda yapılabilecek pratik bir tatlı. Un helvasının püf noktası unu rengi değişene kadar kavurmak. Peki pratik ve lezzetli un helvası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Un helvası içerisine az malzeme giriyor. Çayın yanına çok yakışan un helvası nasıl yapılır? Püf noktaları neler? İşte yanıtı...

Un helvasının kokusu komşulara kadar uzanıyor. Peki nasıl yapılır?

UN HELVASI İÇİN MALZEMELER

125 gram tereyağı

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

1 su bardağı su

1 su bardağı un

UN HELVASI YAPILIŞI

Öncelikle helvanın şerbetini hazırlayalım.

Bir kabin içine suyu ve şekeri alıp devamlı karıştırarak eritelim. (oda sıcaklığında olacak, ısıtmaya gerek yok)

Küçük bir tencereye tereyağını koyup eritelim.

Ardından unu ilave edip rengi dönene yaklaşık 9 dakika kadar kavuralım. (Koyu renk severseniz 10 dakika açık renk severseniz 8 dakika kavurabilirsiniz.)

En son olarak da şerbeti ekleyip hızlı hızlı karıştıralım. Saniyeler içerisinde kıvamı koyulaşacaktır.

Koyulaşınca ocağı kapatıp dilerseniz birkaç dakika dinlendirip veya hemen servis tabağına alalım.

Püf Noktaları;

Dikkat edilmesi gereken şey unun rengini iyi ayarlamak. Süre ocaktan ocağa değişebilir belki ama ben denemelerimde orta ateşte 9 dakikanın ideal olduğunu düşünüyorum.