Kokusu hafızaya tozu diyabete deva! 3 farklı kullanımı

Tarçın binlerce yıldır hastalara şifa olarak veriliyor. Tarçının faydaları arasında kan şekerini düşürmesi, hafızayı güçlendirmesi, enfeksiyonlara karşı koruması bulunuyor. Peki tarçın nasıl tüketilir? İşte tarçının 3 farklı kullanım şekli...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Tarçın hem toz hem çubuk şekilde kullanılıyor. Suyun içerisine bırakılan çubuk tarçın ise kan şekerini düzenliyor. Tarçının faydaları neler? İşte tarçının 3 farklı kullanım şekli...

TARÇIN NASIL TÜKETİLİR?

TARÇINLI SÜT KÜRÜ

Tarçın ve süt kürü hem tokluk hissini arttırarak, hem de özellikle göbek ve basen bölgesindeki yağları eritme özelliği ile kilo vermenize yardımcı olur. Yapılışı: Tercihinize göre 1 su bardağı sıcak, ılık ya da soğuk süte yarım çay kaşığı toz tarçın ekleyin ve karıştırın. Bu sütü günde 2 bardak, öğleden sonra ve her gece yatmadan önce içebilirsiniz.

TARÇIN-KARANFİL KÜRÜ

Yarım litre suya 2 adet kabuk tarçını bir kaç parçaya ayırarak atın ve kaynatın. 2-3 dk sonra ocağı kapatın ve içine 5-6 adet karanfil atın, kapağı kapatıp demlenmeye bırakın. Ilık veya sıcak olarak tüketebilirsiniz. Yemeklerden 1 saat önce tüketirseniz tokluk hissi verir. Ayrıca vücuttaki toksinleri temizleyip yağ yakmanıza yardımcı olur. Yemeklerden sonra tüketildiğinde ise metabolizmayı çalıştırıp kilo alımını dengeleyecektir.

TARÇIN-SU KÜRÜ

5 su bardağı suya 4 adet kök taçın ekleyin ve kaynatın. Bu suyu sabah aç karnına ya da gece yatmadan önce için. Ancak bu kürü en fazla 15 gün uygulayın.