Kokusu diyet bozduran portakallı kek tarifi! Çayın yanına yumuşacık lezzet, yarım saatte hazır

Portakallı kek sizi lezzete doyuruyor. Sadece 30 dakikada hazırlanılabilen portakallı kek nasıl yapılır? İşte dilimlerce yiyebileceğiniz o tarif...

Portakal aroması çok çekici bir meyve. Portakallı kekin kalorisi yüksek değil. Peki bu efsane lezzet nasıl yapılır?

PORTAKALLI KEK TARİFİ

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 portakal kabuğu rendesi ve suyu

1 kabartma tozu

1 vanilya (mecbur değil)

3,5 su bardağı un

YAPILIŞI

İlk önce yumurta ve şekeri çırpın sütü sıvı yağı, portakal rendesini, portakal sularını sıkın ekleyin.

1 su bardağına yakın olacak tekrar az daha çırpın en sonu unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpın.

Her tarafı yağlanmış kek kalıbına dökün 180 derece fırında 40-45 dakika da pişiyor, her fırın farklı olabilir.

40 dakikadan sonra kürdanla test edin fırından alın soğuduktan sonra ters çevirin.

Üzerine pudra şekeri serpin.