Kokusu davetkar, kendisi doyurucu! Kapalı iştahı bir açıyor pir açıyor: Kaşarlı patates mücver tarifi

Kaşarlı mücver kahvaltılarınızı süslüyor. Kaşarlı patates mücver ekmeksiz dahi doyuruyor. Peki enfes mücver nasıl yapılır?

Çayın yanına nefis tüketilen patates mücver kızartılarak yapılıyor. Karabiber ve tuz eşliğinde harmanlanan patates mücver nasıl yapılır?

Kaşarlı patates mücver tazecik oluyor. Patates mücver kontrollü kızartmalı. Mücver çeşitleri arasında kahvaltıya en uygun olan tarifle geldik. Peki muhteşem patates mücver nasıl yapılır?

Kaşarlı Patates Mücver Tarifi İçin Malzemeler

4 tane orta boy patates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

1 adet yumurta

2-3 yemek kaşığı un (kıvamına göre ayarlayın)

Tuz

İstenirse karabiber

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Kaşarlı Patates Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri rendenin kalın tarafı ile rendeleyin, fazla kararmaması için elimizi çabuk tutalım.

Kaşar peynirini, unu ve yumurtayı rendelenmiş patateslere ilave edelim.

Kaşar tuzlu olduğu için tuzunu kontrollü ekleyin ve isterseniz karabiber de ekleyin.

Bütün malzemeleri yoğuruyoruz.

Yapışmaz veya teflon tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip ısıtıyoruz.

Mücver biraz sulandığı için biraz elimizle suyunu sıkıyoruz.

Yemek kaşığı ile malzemeden alıp tavaya yayıyoruz, isterseniz kaşıkla kenarlarından benim gibi biraz düzeltin.

Siz ne kadar büyük veya küçük yapmak istiyorsanız ona göre ayarlayın.

Önlü arkalı orta ateşte kızartalım (yağı azaldıkça yağ ekliyoruz).

Fazla soğutmadan servis edin.

Afiyet olsun.