HABER MERKEZİ
Mercimek çorbası, Türk mutfağının en sevilen ve besleyici çorbalarından biridir. İşte kolay bir mercimek çorbası tarifi:
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan (orta boy)
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kararbiber
1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
5-6 su bardağı su veya tavuk/et suyu (damak tadınıza göre)
1 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağı (isteğe bağlı, lezzet artırıcı)
Yapılışı:
Mercimekleri yıkayın: Mercimekleri birkaç kez suyla yıkayıp süzün.
Soğan ve havucu doğrayın: Soğanı küçük küpler halinde doğrayın, havucu ise rendelenmiş ya da küçük küçük doğrayın.
Zeytinyağını ısıtın: Büyük bir tencerede, zeytinyağını ısıtın. İçine doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
Salçayı ekleyin: Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Mercimekleri ekleyin: Yıkadığınız mercimekleri ve doğranmış havucu tencereye ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurun.
Suyu ekleyin: Ardından sıcak suyu veya tavuk/et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve kimyonu da ekleyin. Karıştırıp kaynamaya bırakın.
Pişirme: Çorba kaynadıktan sonra altını kısın ve mercimekler tamamen yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Blender ile pürüzsüz hale getirin: Çorbanın kıvamı istenilen gibi olduysa, bir el blenderı veya normal blender ile çorbanın pürüzsüz hale gelmesini sağlayın.
Servis: Çorbanız hazır. Üzerine biraz daha karabiber serpip, sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!