Kokusu çatal çatal yediriyor: Havuçlu kek tarifi, ağızda dağılıyor

Havuçlu kek tarifini sizler için derledik. Komşu çatlatan havuçlu kek taptaze oluyor. Peki adım adım havuçlu kek nasıl yapılır?

Sena Parlar

Çayın yanına havuçlu kek yapılışını sizler için derledik. Havuçlu kek için hangi malzemeler gerekiyor?

Havuçlu Kek Tarifi (Tarçınlı, cevizli)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı rendelenmiş havuç (2-3 orta boy havuç)

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.

Sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

Rendelenmiş havucu ve tarçını ekleyin.

Ardından ceviz içini ilave edin.

Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin.

Pürüzsüz kıvama gelene kadar karıştırın.

Kek kalıbını yağlayıp hafifçe unlayın. Harcı kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.

(Kürdan testi yapmayı unutmayın.)

Fırından çıkarınca oda sıcaklığında dinlendirin, sonra dilimleyerek servis yapın.