AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Meksika sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan acı biber reçelini duyanlar şaşırıyor. Hem tatlı hem acı tatların bir arada olduğu mayhoş bir kıvamı olan acı biber reçeline bayılacaksınız. Acı biber reçeli tam kızartılmış ekmek üzerine sürülecek damaklarda iz bıraktıracak lezzetlerin başında geliyor.
Yapım aşamasında bile buram buram acı kokan bu lezzet burnu yaka yaka geliyor. Acı biber reçeli aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından zengin bir tattır.
MALZEMELER
5 tane kırmızı acı biber
4 adet kapya biber
Yarım yemek kaşığı bal
1 su bardağı su
1 su bardağı şeker
1 su bardağı limon suyu
YAPILIŞI
Biberleri ve kapyaları yıkayın.
1 saat boyunca ılık su da bekletin.
Akabinde suyu süzüp biberleri kesin.
Blendırdan geçirin ve tencereye alın.
Üzerine bal, limon suyu, şeker ve suyu ilave edin.
Tüm karışımı tencereden karıştırın.
Katılaşan kıvamın altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Cam kavanozun içine boşaltın.
Akabinde tüketin.
Afiyet şifa olsun...