Kokusu bile burun yakıyor! Kahvaltılık acı biber reçeli nasıl yapılır?

Akılları baştan alan acı biber tarifini sizler için araştırdık. Meksika kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bu acı lezzeti denemek için kolları sıvayın. Acıya düşkün olanlar için muazzam bir lezzettir. Peki kahvaltılık acı biber reçeli nasıl yapılır? İşte detaylar...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Meksika sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan acı biber reçelini duyanlar şaşırıyor. Hem tatlı hem acı tatların bir arada olduğu mayhoş bir kıvamı olan acı biber reçeline bayılacaksınız. Acı biber reçeli tam kızartılmış ekmek üzerine sürülecek damaklarda iz bıraktıracak lezzetlerin başında geliyor.

Yapım aşamasında bile buram buram acı kokan bu lezzet burnu yaka yaka geliyor. Acı biber reçeli aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamini bakımından zengin bir tattır.

En kolay ve hızlı kahvaltılık tarif! 10 dakikada tava böreği nasıl yapılır?

KAHVALTILIK ACI BİBER REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

5 tane kırmızı acı biber

4 adet kapya biber

Yarım yemek kaşığı bal

1 su bardağı su

1 su bardağı şeker

1 su bardağı limon suyu

YAPILIŞI

Biberleri ve kapyaları yıkayın.

1 saat boyunca ılık su da bekletin.

Akabinde suyu süzüp biberleri kesin.

Blendırdan geçirin ve tencereye alın.

Üzerine bal, limon suyu, şeker ve suyu ilave edin.

Tüm karışımı tencereden karıştırın.

Katılaşan kıvamın altını kapatın ve soğumaya bırakın.

Cam kavanozun içine boşaltın.

Akabinde tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Evde gerçek Ramazan pidesi nasıl yapılır? Fırın kuyruğunu unutturacak tarif