Kokusu baş döndürüyor! Patatesli omlet tarifi, yumuşacık oluyor

Kahvaltılık patatesli omlet doyurucu ve lezzetli. Patatesli omletin incelikleri neler? Baharatlarla lezzetlenen patatesli omlet nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Patatesli omlet için patatesler küp küp doğranmalıdır. Yumurtayla beraber baharatlar iyice çırpılmalıdır. Kaşarlar üzerinde eriyene dek pişirilmelidir.

İşte kolay bir patatesli omlet tarifi:

Malzemeler

2 orta boy patates

3 adet yumurta

2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı

Tuz

Karabiber

İsteğe göre: pul biber, kaşar peyniri, maydanoz

Yapılışı

Patatesleri hazırlayın

Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavada az yağ ile kızartın veya haşlayabilirsiniz. (Kızartırsanız daha lezzetli olur, haşlarsanız daha hafif olur.)

Yumurtayı çırpın

Bir kapta yumurtaları kırın, tuz ve karabiber ekleyip iyice çırpın.

Omleti pişirin

Tavada kızarmış patatesleri yayın. Üzerine çırpılmış yumurtayı dökün. Orta ateşte alt kısmı pişene kadar bekleyin.

İsteğe bağlı eklemeler

Üzeri pişmeden önce rendelenmiş kaşar peyniri veya ince doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

Servis edin

Altı pişince omleti dikkatlice ters çevirip diğer tarafını da kısa süre pişirin. Sıcak servis yapın.