HABER MERKEZİ
Yumurtalı ekmek maydanoz ve kaşarla lezzetleniyor. Acı biber ve pul biberle lezzetlenen yumurtalı ekmek karnınızı doyuruyor. Harcı artırmak için süt eklemesi yapabilirsiniz.
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı acı biber ya da pul biber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 dilim kaşar peyniri rendesi
8-10 dilim bayat ekmek
Fırında Yumurtalı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
Uygun bir karıştırma kabında yumurtaları kırın, kaşar hariç tüm malzemeleri iyice çırpın.
Kaşarın yarısını da koyarak tekrar karıştırın. Dilerseniz harcın artması için yarım su bardağı kadar süt ilavesi yapabilirsiniz.
Dilimlediğiniz ekmeklerin her iki tarafını da batırıp çıkarın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
En son kaşarlarını serpiştirin 230 derece sıcak fırına verin. Bu aşamada fırının derecesi fırından fırına değişebilir.
Siz kendi fırınınızı göz önünde bulundurarak ayarlayabilirsiniz.
Kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Kaşarları güzelce eriyen ve kızaran fırında yumurtalı ekmekler servise hazır.
Afiyet olsun