Çıtır çıtır olan susamlı balon pişi hamuru 20 dakika mayalanmalı. Hamur yumuşak bir kıvama gelmeli. İşte detaylar...
BALON PİŞİ TARİFİ
Susamlı pişi
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aşağı yukarı 5 bardak un
Yapılışı
Ilık süt şeker ve mayayı karıştırma kabımıza alıp karıştıralım 10 dakika aktifleştirelim.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
20 dk mayalandıralım.
Mayalanan hamurumuzu merdane ile açıp küçük bir kalıp ile keselim iki tarafını süte batırıp susama bulayalım kızgın yapda kızartaljm.
Deneyecek olanlara kolay gelsin Afiyet olsun.