Kokina çorbası lezzetiyle herkesin severek tükettiği çorbalar arasında yerini alıyor. Özellikle ramazan ayında sık sık sofralarda karşılaşabileceğiniz kokina çorbası nasıl yapılır merak ediliyor. Aksaray yöresine ait kokina çorbasını her yöre de hemen hemen görebilirsiniz.
KOKİNA ÇORBASI (AKSARAY) TARİFİ İÇİN MALZEMELER
200 gr lahana turşusu
KOKİNA ÇORBASI (AKSARAY) NASIL YAPILIR?
Kuzu etini tencereye alın.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edip haşlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın.
Üzerine yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsağı ilave edip soteleyin.
Haşladığınız eti ilave edip karıştırın.
İnce kıydığınız lahana ve domates salçasını da ekleyip karıştırın.
Bulgur, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
Orta ateşte 15 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Aksaray yöresinde özellikle ramazan ayında pişirilen bir çorbadır.