Kokina çiçeğinin anlamını duyunca çok şaşıracaksınız

Yılbaşı çiçeği denilen kokina çiçeğinin anlamı merak ediliyor. Kırmızı görünümü olan bu çiçek nasıl olduda popüler oldu? Kokina çiçeğinin şans getirdiğine inanılıyor. Peki, kokina çiçeği nasıl muhafaza edilmeli? İşte kokina çiçeğinin anlamı ve bakımının püf noktaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Yılbaşı denilince akla ilk gelenlerden biri de kokina çiçeği. Peki, kokina çiçeği ne anlama geliyor? Neden yılbaşında herkes evin bir köşesini bu çiçeklere ayırıyor?

KOKİNA ÇİÇEĞİNİN ANLAMI

Yılbaşı kokina çiçeğinin İstanbul'a Rumlar tarafından getirildiği belirtiliyor. Bu çiçeğin şans getirdiğine inanılıyor. Eğer çiçeğin kırmızı rengi bir yıl boyunca solmazsa ev veya araba sahibi olacağına inanılıyor.

KOKİNA ÇİÇEĞİ NASIL HAZIRLANIYOR?

Kokina iki farklı bitkiden elle hazırlanan bir çiçek. Her yıl aralık ayında satışa sunulan kokina çiçeği, yeşil yapraklar arasına 'silcan' adlı kırmızı bitkinin iplerle dikilmesiyle hazırlanıyor. Bir demeti 20-25 TL'ye satılıyor. İnanışa göre, kırmızı çiçekler bir sene boyunca solmazsa ev alma şansınız oluyor.

KOKİNA ÇİÇEĞİ BAKIMI NASIL OLMALI?

Kokina çiçeği fazla suyu sevmeyen ve uzun vade dayanan bir çiçektir. Kokina elle hazırlanan ve iki farklı bitkiden oluştuğu için ne çok sıcak ne de çok soğuk bir ortamda muhafaza edilmemelidir. Kokina çiçeğini dekorasyonda ya da sofra süslemesinde de kullanabilirsiniz.

Kilo aldırmayan ev yapımı cips ve kurabiye tarifi

Kayak tatili için hangi şehir daha ucuz?