Kocaeli'nin efsane lezzeti! Höşmerim tatlısı nasıl yapılır?

Peynir ve sütün muazzam buluşmasından elde edilen bu eşsiz lezzet için kolları sıvamanın zamanı geldi. Yemek sonrası ya da çayın yanında tüketilebilen höşmerim tatlısının yapımı da oldukça basittir. Peki höşmerim tatlısı nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İç Marmara'dan İç Anadolu'ya kadar her yörede yapılan höşmerim tatlısı damaklarda tat bırakır. Sevilen yöresel bir lezzet olan höşmerim aslında Kocaeli yerli halkı tarafından daha çok yapılır. Yapıldıktan sonra bazı yörelerde fırına verilen höşmerim kaymak ve peynir eritmesiyle tüketilir. Aynı zamanda içine badem ve fındıkta konulabilir.

HÖŞMERİM TATLISI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım litre süt

Yarım yemek kaşığı peynir mayası

Yarım su bardağı irmik

1/5 su bardağı toz şeker

1 adet yumurta sarısı

YAPILIŞI

Taze süt tatlının tadını daha güzel yapar. Kısık ateşte sütü ılıklaştırın.

Akabinde sütü üst üste karıştırın ve peynir mayasını ekleyin.

Biraz daha kaynattıktan sonra tencerenin ağzını kapatıp mayalanmasını bekleyin.

1 saat sonra tortul olmaya başlayan karışıma irmik şeker ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın.

Sarı renkteki höşmerim tatlısının sırrı ise zerdeçal tozudur.

İsterseniz bir çay kaşığı kadar ilave edin. Katılaşana kadar karıştırın.

Kıvamı tutan tatlıyı kaba koyup buzdolabına ekleyin.

Akabinde tabaklara koyup dondurmayla beraber servis edin.

Dilerseniz üzerine kavrulmuş badem ve fındık ekleyin.

Afiyet şifa olsun...

Osmanlı Padişahlarının kahvaltıdaki gözdesi! Yumurtalı soğanlama nasıl yapılır?

Almanya'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi! Bratkartoffeln nasıl yapılır?