Klozet temizlemenin en basit yolu! Meğer bu kadar kolaymış

Klozet temizlemenin en basit yolları pek çok insan tarafından araştırılıyor. Çünkü birçok evde alaturka tuvalet taşı yerine klozet görmek mümkün oluyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem, klozet temizlemenin en basit yolları arasında gösterilebiliyor. Detaylar haberimizde…

Klozet temizleme işlemi birçok insan tarafından sıklıkla tekrarlanıyor. Çünkü sararmış klozet, kötü bir görüntü oluşturmasının yanı sıra sağlık açısından da endişe verici olabiliyor. Ayrıca sürekli tekrarlanan temizlik işlemi, zamanla uğraştırıcı bir hale dönüşebiliyor.

Öte yandan klozet temizlemenin bazı basit yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan biri, ''meğer bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

KLOZET TEMİZLEMENİN EN BASİT YOLU

Klozet temizlemenin çeşitli yolları bulunuyor. Bu yollardan bazıları uğraştırıcı olurken, ötekileri daha kolay gerçekleşebiliyor. Nitekim klozet temizlemenin en basit yollarından biri aşağıda yer alıyor.

Gerekli Malzemeler: Lastik eldiven, diş fırçası (sadece tuvaleti temizlemek için kullanılmalı), klozet temizleyicisi, klozet fırçası, çok amaçlı temizleyici ve kağıt havlu.

UYGULANIŞI

Klozet temizleme işleminde öncelikle eldiven takılır. Sonra oturma kısmı ve kapak da dahil olmak üzere tuvalete çok amaçlı temizleyici dökülür (temizleyici 3 bardak musluk suyu ve bir yemek kaşığı bulaşık deterjanı karıştırılarak da elde edilebilir).

Devamında klozet temizleyicisi, klozetin kenarının alt kısmına dökülür. Ardından yukarıdan aşağıya doğru tüm yüzey kısımları kağıt havlu ile silinir. Ayrıca bu işlem yapılırken tuvaletin taban kısmının atlanmaması tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra menteşeler de dahil olmak üzere zorlu köşe ve çukurlar için diş fırçası kullanılabilir.

Klozet temizleyicisi, klozetin iç bölgesinde bir süre bekletildikten sonra klozet fırçası ile temizlenebilir.

Ardından fırça, klozetin içinde bırakılır ve durulamak için sifon çekilir. Sonra kuruması için biraz bekletilir ve yerine kaldırılır.

Bu sayede klozet temizleme işlemi tamamlanmış olur.