Klimasız serinlemenin en basit 3 yolu! Keşke daha önce bilseydim dedirtiyor

Sıcak havalarda evde oturan birçok insan, klima olmadığında terleme sorunu ile karşı karşıya kalıyor. Peki, klimasız serinlemenin yolları var mı? Bu noktada tercih edilecek bazı yöntemler, serinleme hissi sağlayabiliyor. Üstelik, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Terleme problemi ile sıcak havalarda hemen herkes karşı karşıya gelebiliyor. Zira evde otururken bile terleme sorunu ile karşılaşılıyor. Öte yandan bu sorunla karşılaşan pek çok insan klima kullanmayı tercih ediyor. Ancak her evde klima bulunmuyor.

Peki, klimasız serinlemenin basit yolları bulunuyor mu? Bu noktada tercih edilecek 3 basit yöntem, ''keşke daha önce bilseydim'' bile dedirtebiliyor.

KLİMASIZ SERİNLEMENİN EN BASİT 3 YOLU

Sıcaklıkların artması ile terleme problemi ortaya çıkıyor. Bu noktada klimasız serinlemenin bazı basit yolları adeta can kurtarıyor. İşte söz konusu basit yollardan 3'ü şu şekilde; esinti oluşturmak, soğuk kompres uygulamak ve vantilatörün önüne buz yerleştirmek.

Esinti Oluşturmak: Klimasız serinlemenin en basit yollarından biri esinti oluşturmak. Eğer içerideki hava, dışarıdaki kuru havadan daha soğuksa açık pencereye nemli bir çarşaf asılması öneriliyor. Zira dışarıdan gelen hava, buharlaşan su ile soğutulabilir.

Soğuk Kompres Uygulamak: Vücuda ara ara soğuk kompres uygulanması, serinlik hissi sağlama konusunda yardımcı olabilir.

Vantilatörün Önüne Buz Koymak: Nemli olmayan sıcak havalarda vantilatörün önüne buz yerleştirilmesi öneriliyor. Bu sayede buz eriyip buharlaştıkça terleme sorunu çözülebilir.