Klima hastalıklarından korunmak için önlemler

Klima hastalıkları nedeniyle hastaneye başvuranların sayısı sıcak yaz günlerinde gittikçe artıyor. Soğuk algınlığı, zatürre, bronşit, boğaz enfeksiyonu gibi hastalıklar klima nedeniyle olabiliyor. Peki, klima hastalıklarından nasıl korunulur? Klima hastalıklarına yakalanmamak için hangi önlemler alınmalıdır?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Klima hastalıklarına yaz mevsimi ile birlikte birçok kişi yakalanıyor. Aşırı sıcaklara çare olarak klima önünde saatlerce oturmak hasta ediyor. Birçok kişi soğuk algınlığı, zatürre, bronşit, boğaz enfeksiyonu gibi hastalıklara yakalanıyor. Peki, klima hastalıklarından nasıl korunulur? Klima hastalıklarına yakalanmamak için hangi önlemler alınmalıdır? İşte cevabı...

KLİMA HASTALIKLARINA YAKALANMAMAK İÇN ALINACAK ÖNLEMLER

1. Klimaların bakım ve temizliği her yıl yapılmalıdır. Filtreleri değiştirilmelidir. Bakteri filtresi kullanılmalıdır.

2. Ortamın aşırı soğutulmamasına dikkat edilmelidir. Klima kaynaklı sağlık problemleri genellikle bilinçsiz veya aşırı kullanım sonucu oluşur. Sıcak yaz günlerinde mekan içi ve dışındaki sıcaklık farkı ve ani hava değişimi vücut direncini düşürür. Ortam için en ideal sıcaklık 21-23 derecedir.

3. Nem dengesini koruyucu klimalar tercih edilmelidir veya bulunduğunuz ortamda nemi sağlamak için 1 bardak su bulundurulabilir. Ortamdaki ideal nem oranı yüzde 40-60 arasında olmalıdır.

4. Klimalardan düzenli örnekler alınıp, düzenli aralıklarla laboratuvarda incelenmelidir.

5. Klima kullanırken direkt klima rüzgarına maruz kalınmamalı, karşısında oturulmamalı ve klima yeri bunlar göz önüne alınarak belirlenmelidir. Klimalar belirli zaman aralıklarıyla ısısı yavaş yavaş düşürülerek kullanılmalıdır.