Klasik tarifleri unutun! Soğuk ve karlı günlerin vazgeçilmezi: ''Kış Keki''

Klasik tariflere farklı bir dokunuş, mükemmel bir lezzet: Kış keki. Havaların iyiden iyiye soğuduğu bu karlı günlerde, sıcacık çayın yanına etkileyici bir baharatlı keke kimse hayır demeyecektir. İşte farklı kek arayanlara nefis kış keki tarifi…

aksam.com.tr/Mor Papatya

Hep aynı tariflerden sıkıldıysanız işte size denenmiş farklı bir kek tarifi. Soğuk ve karlı günlerde içinizi ısıtacak ve çayınıza eşlik edecek kış keki tarifini sizler için hazırladık.

KIŞ KEKİ İÇİN MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağından az şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi

1 şeker kaşığı çekilmiş kakule

1 şeker kaşığı toz zencefil

1 şeker kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 yemek kaşığı portakal ya da limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı kuru üzüm

1 tutam tuz

Miktarınca elenmiş un

KIŞ KEKİ TARİFİ

1-Kış keki tarifine geçmeden önce fırını önceden 180 derecede ısıtın.

2-Kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabına atın.

3-Oda sıcaklığındaki yumurtaları tuz ve şekerle yüksek devirde çırpın.

4-Sırayla; sütü ve yağı ekleyin, spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.

5-Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, öğütülmüş kakule, zencefil, tarçın, hindistan cevizi, ceviz içi, portakal (limon) kabuğu rendesi ve kuru üzümleri harmanlayın.

6-Elenmiş malzemeleri, sıvı harçla nazikçe karıştırın.

7-Karışımı hazırlanan kalıba dökün ve 40-50 dakika ya da kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

8-Kek soğuyunca kalıptan çıkarın ve üzerini pudra şekeri ya da seçtiğiniz bir sosla süsleyin. Kış kekiniz hazır.

Afiyet olsun...

Kolay, sağlıklı, ekonomik ve çok nefis: Portakallı tatlı

Tam zamanı! Hastalıklara şifa, anneanne usulü, kolay kelle paça çorbası nasıl yapılır?

10 adımda mükemmel et pişirme ve sunum nasıl yapılır?