Klasik dökme göz göz oluyor! Püf noktası kısık ateşte pişmesi, teflonda yanmıyor

Klasik dökme tarifi çok seviliyor. Dökmenin pişme noktası göz göz olması. Teflon tavada yapılırsa yanma olmaz. İşte detaylı dökme tarifi...

Hamur işi sevenleri buraya alalım. Lezzetli mi lezzetli klasik dökme naısl yapılır? Peynir, un ve kabartma toznun eklendiği bu tarif çok lezzetli. İşte detaylar...

KLASİK DÖKME TARİFİ

Malzemeler:

2 Yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 kabartma tozu

70 gram beyaz peynir

1 küçük kırmızı kapya biber

Bir tutam maydanoz

1.5 su bardağı un

YAPILIŞI

Karıştırma kabına sıvı malzemeleri alıp karıştıralım tuzu ekleyelim.

İnce kıyılmış kapya biberi ve maydanozu ekleyelim.

Ezdiğimiz peyniri de ekleyip güzelce karıştıralım.

Unu ve kabartma tozunuda ekleyip güzelce karıştıralım.

Teflon tavayı ocağa alalım.

Fırça yardımı ile yağlayalım

Hazırladığımız harçtan birer kaşık ekleyip hafif yayalım.

İki taraflı kısık ateşte pişirelim.

Afiyet olsun.