Hamur işi sevenleri buraya alalım. Lezzetli mi lezzetli klasik dökme naısl yapılır? Peynir, un ve kabartma toznun eklendiği bu tarif çok lezzetli. İşte detaylar...
KLASİK DÖKME TARİFİ
Malzemeler:
2 Yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
70 gram beyaz peynir
1 küçük kırmızı kapya biber
Bir tutam maydanoz
1.5 su bardağı un
YAPILIŞI
Karıştırma kabına sıvı malzemeleri alıp karıştıralım tuzu ekleyelim.
İnce kıyılmış kapya biberi ve maydanozu ekleyelim.
Ezdiğimiz peyniri de ekleyip güzelce karıştıralım.
Unu ve kabartma tozunuda ekleyip güzelce karıştıralım.
Teflon tavayı ocağa alalım.
Fırça yardımı ile yağlayalım
Hazırladığımız harçtan birer kaşık ekleyip hafif yayalım.
İki taraflı kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.