AZİME KAHYA
"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler domates çorbası tarifini araştırıyor. Domates çorbası tarifinde en önemli şey çorbanın katılaşmaması.
İçerisinde soğandan sarımsağa ve tereyağına kadar birçok şifayı bir araya getiren domates çorbası tarifi haberimizde...
DOMATES ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
1 kg domates (tercihen olgun)
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre ayarlanabilir)
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı tavuk ya da sebze suyu (veya sıcak su)
Yarım çay bardağı krema (isteğe bağlı)
Taze fesleğen veya kekik (isteğe bağlı)
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domateslerin kabuklarını soyun. Bunun için domatesleri kaynar suya batırıp, birkaç saniye sonra soğuk suya alabilirsiniz. Kabuklar kolayca soyulacaktır. Sonra domatesleri küp küp doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları da ezip doğrayın.
Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyin. Önce doğradığınız soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun. Ardından sarımsakları ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
Domatesler piştikten sonra sıcak tavuk ya da sebze suyunu (veya sıcak suyu) ekleyin. Karabiber, tuz ve şekeri de ilave edin. Karıştırın ve kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra, bir el blenderı ile pürüzsüz hale getirin. Eğer pürüzsüz bir çorba seviyorsanız, iyice karıştırarak çorbanın dokusunu yumuşatabilirsiniz.
Kremalı bir tat istiyorsanız, çorbaya kremayı ekleyin ve karıştırın. Birkaç dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Çorbanız hazır! Üzerine taze fesleğen veya kekik ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!