Kızılcık Şerbeti fragmanı psikopat dedirtti! Kızılcık Şerbeti'nde Görkem mazoşist mi

Kızılcık Şerbeti fragmanında Görkem ve Nilay'ın sahnesi izleyenleri şaşırttı. Görkem'in kendine şiddet uyguladığı sahne izleyenlere ''Psikopat bu kız'' dedirtti. Peki, Görkem mazoşist mi? Bu karaktere sahip insanların özelliklerini Kızılcık Şerbeti Görkem üzerinden kaleme aldık. Mazoşist insanların özellikleri haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Kızılcık Şerbeti fragmanını izleyenler Görkem karakterine "Psikopat çıktı" dedirtti. Kızılcık Şerbeti fragmanına göre Görkem'le Nilay kavga ediyor ve Görkem iftira atmak için kendine şiddet uyguluyor. Bu sahne Görkem mazoşist mi dedirtti. Kendilerini diğer insanlardan üstün gören mazoşistlerin en büyük belirtisi terk edilme korkusu. İşte Kızılcık Şerbeti Görkem karakteri üzerinden mazoşist insanların özellikleri...

Kızılcık Şerbeti'nde Görkem karakteri büyük ihtimalle mazoşizm denilen psikolojik bir rahatsızlığa sahip. Mazoşist insanların özelliklerinin başında kişinin kendine zarar vermesi ve davranışlarının değişkenlik görmesi geliyor.

MAZOŞİST NEDİR?

Mazoşizm, bireyin kendine bilerek zarar verdiği ve bu nedenle psikolojik travmalara yol açabilen bir hastalık türüdür. Bu hastalık çocukluktan gelen bir travma olarak bilinir. İhmal edilmesi durumunda yetişkinlikte telafisi zor olan davranış değişkenliklerine yol açar.

Yapılan araştırmalara göre, travma yaşamış ve buna maruz kalan erkeklerin saldırma içgüdüsü geliştirerek sadist karakter kazanma ihtimalleri daha yüksektir. Kadınlarda ise bu döngüde daha çok kurban rolüne bürünerek mazoşistik davranışlara eğilim görülür.

MAZOŞİST KİŞİ BELİRTİLERİ

Bu karakterlerin birbirinden farklı özellikleri vardır. Dolayısıyla mazoşistlerin de kendi aralarında farklı grupları vardır.

İlgi odağı olmayı severler. Fedakar olabilirler, haz duymak isterler.

Kendilerini diğer insanlardan her durumda üstün görürler.

İstedikleri şey için sabretmeyi bilirler, acı çekmeyi göze alırlar, bunu abartarak kendileriyle övünebilirler.

İnce düşünceli olurlar. Böyle görünmek isterler.

Terk edilme korkusu vardır.

Olumsuz düşüncelere hızlı kapılırlar. Bedel ödemeye daima hazırdırlar.

Suçluluk hissi vardır.

Başka insanların yardımını istemezler.

Başarılı olsalar da tam anlamıyla mutlu olamazlar.

Kendilerine ruhsal ve fiziksel olarak zarar verirler.