Kızılcık Şerbeti oyuncuları bir yemek olsaydı ne olurdu?

Kızılcık Şerbeti'nin sevilen oyuncuları ''Bir yemek olsaydı ne olurdu?'' sorusunu derleyip toparladık. Kızılcık Şerbeti'nin birbirinden tamamen farklı karakterlerini analiz ederek hangi yemek olduklarını seçtik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Beyza Kıvanç

Son dönemde ekranların en çok konuşulan dizisi Kızılcık Şerbeti'nin ekibini yemeklerle bağdaştırdık. Bakalım karakterler hangi yemekmiş!

KIVILCIM: Yönetim, liderlik ve disiplin çığlıkları atan duruşu ile, tam bir Beef Dana Karpaccio olurdu. Yani yemek Kıvılcım'ı seçmez, Kıvılcım yemeği seçerdi. Dana Karpaccio'nun yapımı oldukça zahmetlidir. Herkesin damak zevkine uymayan, anlaşılması zor olan, hızlıca yapılan Dana Karpaccio, Kıvılcımın her bölüm bir anda iş bulmasını anımsatır.

DOĞA: ''Acılara yürüyor korkmuyorum arada sekülerliğimi yokluyorum'' edasıyla hareket ettiği için Doğa olsa olsa içli köfte olurdu. Kocanın ailesiyle ne içli olacaksın ne dışlı dedirten sahnelerle bizi çıldırtırken, ağlamaları tam bir içli köfte!

NİLAY: Uçan kuşu bile kıskanan Nilay, çorbanın her çeşidi olabilir. Çorba vücudun sıvı ihtiyacını desteklediğinden ve tok tuttuğundan dolayı her yemeğin erken bitmesini sağlar. Diğer yemeklere de yer vermez. Nilay midemizi bile kıskanıyor olabilir...

ALEV: Hayatını gittikçe yokuşa süren, kel ve kelleşmeye meyilli olanları hayatına çeken, kadın haklarını savunarak aynı kadını savuran Alev, tam olarak patlıcan kapama olurdu.

FATİH: Fatih'i yemek söz konusu olursa çiğ çiğ yemek gerekir. Bir cacık olamadığının farkında olsak dahi onun cacık olduğunu düşündük. Cacığın içindeki malzemelerin onda var olduğunu da biliyoruz.

MUSTAFA: Milli yemeğimiz olan kuru fasulye tam olarak Mustafa olurdu. Fasulye onun sempatikliğini Kuru ise Ünal ailesinde doğmasıydı. Ne de olsa kurunun yanında yaşta yanıyor.

PEMBE: Pembe için hurmalı bir tatlı beklense de bizce değil. Pembe tam bir sütlaç! pirinci de sütü de birlikte buluşturması Ünal ailesini birlikte tutmasını anımsatıyor. Durum böyle olunca gelenek ve göreneklerinden de vazgeçmiyor. Değer mi ? Asla...

NURSEMA: Seküler erkekleri etkileme yarışmasında olduğunuzu hayal edin, rakibiniz ise Nursema... Ünallar'ın sofrasında salçalı makarna olurken Umut ve Rüzgar sonrası Fettucini'ye dönüşen Nursema mac and cheese olma yolunda ilerliyor.

RÜZGAR: Rüzgar tam bir çiğköfte! Her gün yeni karakter kilidini açarak karşımıza çıkıyor. İşiyle ilgilenmeyip ödül almaya doyamayan Rüzgar Pembe'nin yakasından düşmüyor. Aynı çiğköftenin tavandan yere düşmediği gibi. Nemrudun kızı favori şarkısıymış gibi Ünallar'a girmeye çalışıyorken, Apo'nun kızına sinyal atması da bizi hiç şaşırtmadı.