KADİR TEKİN
Baharatlarla harmanlanan fırında patatesin yapılışı çok pratik. Lezzeti de tartışmasız olan fırında patates çok kolay hazır oluyor.
Fırında Kahvaltılık Patates
Malzemeler (2-3 kişilik):
3-4 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Tuz
(İsteğe bağlı: pul biber, sarımsak tozu, biberiye, rende kaşar, sucuk veya sosis parçaları)
Hazırlık:
Fırını 200°C (alt-üst fanlı ayar) önceden ısıtın.
Patatesleri iyice yıkayın, isteğe göre soyun.
Küp küp ya da elma dilimi şeklinde doğrayın.
Büyük bir kaseye alın, üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Güzelce karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, patatesleri tek sıra halinde dizin.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. (Ortada bir kez çevirirsen her yeri eşit kızarır.)
(İsteğe bağlı) Son 5 dakika kala üzerine kaşar peyniri serpebilirsin.
Servis Önerisi:
Yanına yoğurtlu sarımsaklı sos, domates, yeşillik ve taze ekmekle harika bir kahvaltı olur.
İstersen bu tarifi yumurtalı veya sebzeli bir versiyona da çevirebiliriz. Dilersen onu da paylaşırım.