Kızartılmış ekmeğe yakışan lezzet! Antioksidan deposu domates sosu nasıl yapılır?

Doğadaki en güçlü antioksidan olan domatesi kahvaltı sofralarınıza taşıyın. Kızartılmış ekmeğin üzerine sürülebilen tam damak zevkinize uygun bu sos ile lezzeti doruk noktalarına taşıyacaksınız. Kahvaltı sofralarını süsleyen domates sosu için kolları sıvamanın vakti geldi. Peki, antioksidan deposu domates sosu nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Her yerde acı sevenler bu domates sosu tarifi tam size göre bir lezzet. Damaklarınızda uzun süre kalacak olan domates sosunun tarifini sizler için derledik. Yüksek oranda antioksidan barındıran domates sosu, kızartılmış ekmek ve tereyağına çok yakışacak.

Domates sosu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu mutfak kültüründe sıklıkla tüketilir. Baharatı ve kıvamını tutturmak oldukça önemlidir. Çünkü domates sosunda ayar kaçınca kötü bir tat damaklarda kalabilir.

KAHVALTILIK DOMATES SOSU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

5 adet büyük boy domates

4 adet süs biber

3 diş sarımsak

1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı toz biber

1 çay kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı sirke

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI

Domatesleri sıcak su da bir gün önceden itibaren bekletin.

Kabuklar yumuşayınca soyup kök kısmını çıkarın.

Ardından dörde bölüp miksere atın.

Sarımsakları da soyup içine ilave edin.

Biber ve baharatları koyup mikserden geçirin.

Ardından bir tencereye hepsini dökün.

İçine yarım çay bardağı su, sirke ve zeytinyağını ilave edip pişirin.

30 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın.

Soğuyan sosu cam bir kavanozun içine boşaltın.

Afiyet şifa olsun...

Tam bir A vitamini kaynağıdır! Kışın lezzeti havuç reçeli nasıl yapılır?