HABER MERKEZİ
Türk kahvesi mis kokusu ve bol köpüğüyle iştah açıyor. Türk kahvesinin içerisine konulduğu cezve çok büyük olmamalı. Peki enfes kahve nasıl yapılır?
BOL KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler (1 fincan için):
1 tatlı kaşığı dolusu Türk kahvesi
1 fincan soğuk içme suyu (klorsuz tercih edin)
İsteğe göre şeker:
Sade: Şekersiz
Az şekerli: Yarım küp ya da yarım çay kaşığı
Orta şekerli: 1 küp ya da 1 çay kaşığı
Şekerli: 2 küp ya da 2 çay kaşığı
Yapılışı:
Soğuk suyu cezveye koyun.
Soğuk su, kahvenin köpürmesini kolaylaştırır.
Kahveyi ve şekeri ekleyin, karıştırın.
Kahve ve şeker tamamen eriyene kadar sadece bir kez karıştırın.
Sonrasında bir daha karıştırmayın, bu köpüğü azaltır.
Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Sabırla bekleyin. Kahve yavaşça kabarmaya başladığında dikkat edin, taşmadan hemen önce alın.
Köpüğü fincana alın.
Oluşan köpüğü kaşıkla fincana alın. Kalan kahveyi tekrar biraz pişirip fincana dökün.
Servis yapın.
Yanına bir bardak su ve dilerseniz lokumla ikram edin.
Püf Noktalar:
Kahve pişerken asla karıştırmayın.
Cezve küçük olmalı, fazla boşluk köpüğün dağılmasına neden olur.
Kahveyi taşırmadan fincana alın; taşarsa köpük söner.
Aynı anda 2–3 fincandan fazla yapmayın, köpük azalır.