Kıymalı biber dolması tarifi mutfakla arası iyi olanlar tarafından araştırılıyor. Peki, biber dolması nasıl yapılır?
Biber dolmasını yapmak için önce iç harcı hazırlayın. İç harcın lezzeti kıymadan ve salçanın lezzetinden geliyor. Biber dolmasının pişerken dağılmamasını istiyorsanız biberleri çok doldurmayın. Pirinçlerin şişme payını mutlaka düşünün. İşte akşam yemeğine biber dolması tarifi ve malzemeleri...
BİBER DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Yarım kg dolmalık biber
Her biber için 1 yemek kaşığı pirinç
1 adet soğan
1 su bardağı kıyma
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
2-3 adet domates
Karabiber
Tuz
Nane
Sıvı yağ veya zeytinyağı
BİBER DOLMASI TARİFİ
1. Dolmalık biberleri temizleyin. Soğanları, domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesin kenarlarını biberlerin üstünü kapatmak için kullanacağız o yüzden önce kapatmak için kullanacaklarımızı kesersek daha iyi olur.
2. Domateslerin içini harçta kullanabilirsiniz. Bir kaba hazırladığınız soğanı, kıymayı, pirinci, salçayı, maydanozu, domatesi, karabiberi, tuzu, naneyi ve çok az sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra bu harcı biberlere doldurun. Harcı doldurduğumuz biberleri, tencereye dizin.
3. Harcı yaptığınız kabın içine sıcak su koyun. Suya 1 yemek kaşığı salça ekleyin ve eritin. Bu karışımı biberlerin üstüne gelmeyecek şekilde tencereye, biberlerin yarısına gelene kadar dökün. Kestiğimiz domateslerle biberlerin üstünü kapatın. Daha sonra biberlerin üstüne çok az sıvı yağ veya zeytinyağı gezdirin. Kısık ateşte yemeği pişirin. Afiyet olsun.