Kıyır kıyır midye baklava tarifi

Midye baklava tarifi merak ediliyor. Hem görselliği hem de tadıyla iştah kabartan midye baklava tatlısı özel günlerinizin akılda kalan lezzeti olabilecek bir tatlı. Peki, midye baklava nasıl yapılır? Midye baklavanın püf noktası hamuruna sirke katılmasıdır. İşte kıyır kıyır midye baklava tarifi ve malzemeleri...

Midye baklava tarifi araştırılıyor. Klasik tatlılardan sıkılanlar için harika bir tatlı seçeneği. Midye baklavanın püf noktası hamuruna sirke katılmasıdır.

Arda'nın Mutfağı'ndan midye baklava tarifini bir araya getirdik. Misafirlerinize ya da ailenize ikram edebileceğiniz midye baklava favori tatlınız olabilir.

MİDYE BAKLAVA MALZEMELER

Hamuru için;

2 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik un

1 su bardağından 2 parmak eksik süt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sirke

1/4 su bardağı ayçiçek yağı

25 gr. tereyağı - 1 tepeleme yemek kaşığı - eritilmiş

1 tutam tuz

1 paket kabartma tozu

Açmak için;

Buğday nişastası

İçi için;

2 su bardağı süt

5 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı toz şeker

Ceviz - iri kıyılmış

Üzeri için;

50 gr. tereyağı

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

Şerbeti için;

1 su bardağı toz şeker

1,5 su bardağı su

3 - 4 damla limon suyu

MİDYE BAKLAVA TARİFİ

Midye baklava tarifi için önce irmikli katmanı için küçük bir tencereye süt, irmik ve toz şekeri koyun ve orta ateşte karıştırarak koyu bir kıvama getirin. Bir karıştırma kabına unu alın.

Üzerine süt, yumurta, sirke, ayçiçek yağı, erittiğiniz tereyağı, tuz ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun.

Hamurunuz hazır olunca, hamurunuzdan 4 ya da 5 beze çıkartın.

Tezgahınıza nişasta serpin ve üzerine bezeyi koyup, oklava ya da merdaneyle açmaya başlayın.

Hamurunuzu açarken her katına nişasta serpin.

Hamurunuzu açtığınızda çok fazla kalınlaştırmaması için kenar kısımlarını hafif kesin.

Bir hamurdan 4 tane baklava çıkacaktır.

Hamura eşit aralıklarla enlemesine 4 parça olacak şekilde ceviz koyun.

Cevizlerin üzerine 1 yemek kaşığı hazırladığınız irmikli harçtan koyun.

Bir bıçak yardımıyla hamuru boylamasına kesin.

Kenarlarda kalan hamurları harçlı tarafa ittirin ve üzerine kapatın. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın.

Pişireceğiniz cam fırın kabına hazırladığınız baklavaları yerleştirin.

Üzeri için;

Bir tavada tereyağını eritin.

İçerisine ayçiçek yağını da ekleyin ve bir kaşık yardımıyla hazırladığınız baklavaların üzerine gezdirin.

180 derecede önceden ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirin.

Fırından çıkmasına yakın şerbeti için olan malzemeleri bir küçük tencerede kaynatın.

Baklavalar fırından çıkınca üzerine sıcak şerbeti dökün ve soğumaya bırakın. Midye baklava sofraya hazır. Afiyet olsun...

Etli patlıcan yemeği tarifi

Lezzetli, kolay ve çok sağlıklı... Bu çorba ödemlerinize veda ettirecek!

Tarhana böreği tarifi