Kıyır kıyır dağılan kandil simidi tarifi! Pastaneler de böyle yapıyor

Tüm günahların bağışlanabileceği Regaip Kandili'ne hazırlık yapanlar ailesine ikramda bulunmak için kandil simidi tarifi araştırıyor. Kıyır kıyır bir kandil simidi yapmak için hamurda sirke ya da mahlep kullanmak şart. Regaip Kandilinde çay yanına kandil simidi tarifi arayanlar için adım adım her detayı anlattık. İşte en gevrek kandil simidinin yapılışı…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Regaip Kandili dolayısıyla kandil simidi tarifi araştırılıyor. Peki, kandil simidi nasıl yapılır?

Bayram günleri kadar önemli olan Regaip Kandili'nde hem manevi yönden önem veren, hem de sevdiklerine kandil simidi ikram etmek isteyenler için kıyır kıyır bir kandil simidi tarifi hazırladık.

KANDİL SİMİDİNİN PÜF NOKTALARI

Kandil simidi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları, simidin hem lezzetli hem de kıtırlaştırılmasını sağlar. İşte kandil simidi ürünleri öne çıkan püf noktaları...

1. Malzeme Kalitesi

Tereyağı veya margarin kalitesi kandil simidinin lezzetini belirler. Susam bol olmalıdır.

2. Hamur Kıvamı

Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı. Ele uzanmayan, kolay şekil alabilen bir kıvamda olması gerekir. Unu azar azar eklemek de önemlidir. Hamuru yoğurduktan sonra 10-15 dakika kadar dinlendirin. Bu, hamurun daha kolay şekillenmesini sağlar.

3. Şekil Verme

Simit şekli eşitleme boyutlarına özen gösterilmemektedir. Simitleri hazırlarken ellerinizi hafifçe unlayarak şekil verin.

5. Fırınlama

Her hamur işinin en önemli püf noktası pişirilmesidir. Çok pişirirseniz aşırı gevrek olur. Buna damak tadınız karar verebilir.

KANDİL SİMİDİ MALZEMELERİ

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı sirke

İsteğe göre 1 yemek kaşığı mahlep

1 tutam tuz

250 gram erimiş tereyağı

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt

ÜZERİ İÇİN MALZEMELER

1 adet yumurtanın sarısı

Çörekotu

1 adet yumurtanın beyazı

Susam

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Kandil simidi hamuru için önce bir karıştırma kabının içerisine un, kabartma tozu, toz şeker, mahlep ve tuzu ilave edip bir çatal yardımıyla karıştırın. Ayrı bir karıştırma kabında erimiş tereyağı, ayçiçek yağı ve yoğurdu iyice karıştırın.

Kuruların olduğu kabın ortasını açın ve sıvı harcı içerisine ilave edin.

Bir çatal ya da spatula yardımıyla iyice karıştırın.

Hazırladığınız hamuru 10 dakika kadar dinlendirin.

Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle uzun şeritler yapın ve kendi etrafında döndürüp simit şekli verin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabınıza simitleri dizin.

Susam serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta beyazı, çörekotu serpmek istediğiniz simitlerin üzerine yumurta sarısı sürün.

Ardından susam ve çörekotunu serpin ve 190 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin. Kandil simidi servis edilmeye hazır. Afiyet olsun...