Kıyır kıyır ağızda dağılan tereyağlı kurabiye tarifi

Çay ve sohbet saatlerinin en çok sevilen tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları herkes tarafından sevilir. Kurabiyeler bu saatlerin en vazgeçilmez atıştırmalığıdır. Bazı kişiler tatlı kurabiyeleri severken bazı kişiler ise tuzlu kurabiyeleri sever. Bugün sizler için ağızda dağılan tereyağlı çörek otlu kurabiye tarifi hazırladık. İşte o tarif...

Çay ve sohbet saatlerinin en çok sevilen tatlı ve tuzlu atıştırmalıkları herkes tarafından sevilir. Kurabiyeler bu saatlerin en vazgeçilmez atıştırmalığıdır. Bazı kişiler tatlı kurabiyeleri severken bazı kişiler ise tuzlu kurabiyeleri sever. Bugün sizler için ağızda dağılan tereyağlı çörek otlu kurabiye tarifi hazırladık. İşte o tarif...

MALZEMELER

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 yumurta (Sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • HAZIRLANIŞI

    - Un ve kabartma tozunu bir kenarda bırakarak diğer tüm malzemeleri yoğurmaya uygun bir kaba koyun.

    - Elimizle güzelce malzemeleri karıştırın.

    - Unu ve kabartma tozunu da yoğurma kabına ekliyoruz. Un miktarını az az dökerek ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

    - Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlayın.

    - Bir adet yağlı kağıt alarak fırın tepsisine serin.

    - Ceviz büyüklüğünde aldığınız parçaları tepsiye dizin.

    - Yumurta sarısını dizdiğimiz parçalara sürüp üzerine çörek otu serpin.

    - Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

    - İşte mis gibi kurabiyeler hazır...