Kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemi! Meğer bu kadar basitmiş…

Kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemi pek çok insan tarafından merak konusu olabiliyor. Çünkü söz konusu leke inatçı olmasının yanı sıra uzun süre temizlenmediğinde kalıcı olabiliyor. Ancak kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemi de bulunuyor. Üstelik, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. İşte detaylar…

Kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemi pek çok insan tarafından merak edilerek araştırılabiliyor. Çünkü yemek yaparken veya yerken dökülen yağ lekesi, kötü bir görünüm oluşturur. Ayrıca hızlıca temizlenmediğinde daha inatçı bir leke haline dönüşebilir. Hatta kalıcı hale bile gelebilir.

Öte yandan kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik bir yöntemi de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntem, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

KIYAFETTEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARTMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Yağ lekesi çıkartılması zor lekeler arasında işaret edilebiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemi de araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bir yöntem o sorunun çözümü için, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Nitekim söz konusu yöntem, sirke yöntemi.

Beyaz sirke yağın kimyasal yapısını değiştirebiliyor. Bu sayede lekelerin çözülmesinde faydalı olabiliyor. Ayrıca doğal temizleyicilerden biri olarak gösterilebilen beyaz sirke, kıyafetteki yağ lekesini çıkartmanın pratik yöntemleri arasında gösterilebiliyor.

Uygulanışı: Yağ lekesinin olduğu kıyafet, beyaz sirkeye batırılır. Ancak kumaş renkli ise sıcak su ve sirke eşit oranda karıştırılmalı. Devamında ise kumaş hafif bir şekilde fırçalanabilir. Sonrasında kıyafetteki yağ lekesinin çıktığı görülebilir.

Dikkat: Kıyafetlerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle üretici temizlik tavsiyelerinin de okunması önerilir. Eğer yukarıdaki yöntem kıyafetin yağısına zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.