Kıyafetleriniz cilt dostu mu? Koku ve kaşıntı yapıyorsa…

Güzel ve şık görünmeyi herkes sever. Peki kıyafet seçmek sandığınız kadar kolay mı? Kazaklar, elbiseler, taytlar vb. kıyafetler her ne kadar dışarıdan rahat görünseler de cilt dostu mu? Eğer giydiğiniz kıyafetler cilt dostu değilse sağlığınız için çok tehlikeli. Cilt dostu olmayan kıyafetler koku ve kaşıntı yapabiliyor. Peki kıyafetlerin cilt dostu mu değil mi olduğunu nereden anlarız? İşte cilt düşmanı olan 4 kumaş türü…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kıyafet alışverişi yaparken kumaşlarına dikkat ediyor musunuz? Genellikle gün içerisinde rahat edebileceğimiz veyahut çok iddialı parçalar tercih edebiliriz. Ancak dışarıdan her ne kadar güzel görünseler de kumaşları cilt dostu mu?

KIYAFETLERİNİZ CİLT DOSTU MU? KAŞINTI VE KOKU YAPIYORSA...

Giydiğiniz kıyafetler eğer cilt dostu değilse koku ve kaşıntı yapabilir. Peki kıyafetlerin kumaşlarının cilt dostu olup olmadığını nasıl anlarız? İşte cilt düşmanı olan 4 kumaş türü...

CİLT DÜŞMANI OLAN 4 KUMAŞ TÜRÜ

POLYESTER KUMAŞ

Giyim sektöründe en çok Polyester kumaş kullanılır. Polyester kumaş, kırışıklığı ve yırtılmaları önleyen pamuk bileşenlerinin karışımıyla üretiliyor. Her ne kadar içerisinde pamukta olsa cildimiz için oldukça riskli olabilir. Polyester kumaş kullanıldığında cildin nefes alması zorlaşır ve kimyasalların kumaştan salınmasına neden olur. Bu durum, kaşıntı, kızarıklık, egzama ve dermatit gibi çeşitli sorunlara ve tahrişlere neden olabilir.

NAYLON KUMAŞ

İç çamaşırları veya çoraplar genellikle naylon kumaştan üretiliyor. Naylon kumaş dayanıklı ve üretimi ucuz bir kumaş türü olarak bilinir. Ancak naylon kumaştan yapılan kıyafetler, ciltteki teri emmez bu nedenle de kötü koku oluşturabilir. Ayrıca naylon kumaş kullanmak cilt enfeksiyonlarına da neden olabilir

LİKRA KUMAŞ

Likra kumaşlar esnek olduğundan dolayı birçok insan kullanmayı tercih ediyor. Ancak likra kumaşlar, poliüretan gibi zararlı kimyasal maddelerden yapılır. Bu nedenle likra kumaşlar, zamanla kanserojen madde üretebilir. Likra kumaşlar, uzun süre kullanıldığında dermatit gibi cilt tahrişlerine neden olabilir.