KADİR TEKİN
Salatalık malzemelerindeki pestisitleri temizlemek için en yaygın kullanılan yöntemlerden biri sirke. Peki ya daha etkili bir çözüm var mı? İşte size, pestisitlerden kurtulmak için sirkenin 10 kat daha etkili olan doğal bir yöntem: Karbonat ve su karışımı!
KARBONAT VE SU KARIŞIMININ GÜCÜ
Yapılan araştırmalar, karbonatın pestisitleri etkili bir şekilde temizleme konusunda son derece başarılı olduğunu gösteriyor. Birkaç dakika içinde sebzelerinizi tamamen temizlemeniz mümkün. İşte nasıl yapılacağı...
Malzemeler
1 yemek kaşığı karbonat
1 su bardağı su
Uygulanışı
Bir kaba suyu dökün ve üzerine karbonatı ekleyin. Karbonat tamamen çözünene kadar karıştırın.
Sebzelerinizi bu karışıma batırın ve yaklaşık 10-15 dakika bekletin. Son olarak sebzelerinizi bol su ile durulayın.
Neden Karbonat?
Karbonat, birçok kimyasal kalıntıyı yüzeylerden temizleme yeteneğine sahip. Pestisitleri yok etmek için kimyasal bir reaksiyon başlatır ve sebzelerinize zarar vermeden temizler. Ayrıca karbonat, meyve ve sebzelerinizin doğal tatlarını koruyarak onları daha lezzetli hale getirir.
KARBONATIN SİRKEDEN FARKI NEDİR? İŞTE KARBONATIN FAYDALARI
Sirkeli su ile yapılan temizlik, asidik yapısı nedeniyle bazı pestisitleri temizlemede etkili olabilir, ancak karbonat, alkali yapısı sayesinde çok daha geniş bir etki alanına sahiptir ve daha güçlü bir temizlik sağlar. Sirke yalnızca yüzeysel temizlik sağlar, karbonat ise derinlemesine etki eder.
Karbonatlı suyla yapılan temizlik, hem sebzelerinizi hem de meyvelerinizi kimyasal kalıntılardan arındırır, böylece sağlığınıza zararlı maddelerden korunursunuz. Sadece birkaç dakika içinde sağlıklı bir salataya ya da kıvırcığa kavuşmanız mümkün.