HABER MERKEZİ
Yağda sotelenen sebzeler önce tertemiz yıkanmalıdır. Kekik, nane ve tuz ile sotelenen ıspanaklı krep nasıl yapılır? İşte adım adım nefis krep tarifi...
Ispanaklı Krep (Börek) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı karbonat
1-2 damla limon suyu
50 gram beyaz peynir
100 gram ıspanak
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Ispanaklı Krep (Börek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Ispanaklar temizlenip yıkanıp, kurutulur ince ince kıyılır, bir tutam maydanozda ince ince kıyılır, bir yemek kaşığı yağ ile tavada sotelenir.
Bir kabın içine tereyağı hariç önce yumurta ve süt çırpılır baharatlar ve tuz ve zeytinyağı ilave edilir un kontrollü şekilde topak kalmayana kadar çırpılır karbonatı 1-2 damla limon suyu ilave edilerek karıştırılır, homojen bir hamur elde edilir.
Sotelenmiş ıspanaklar ilave edilir tekrar karıştırılır krep tavası tereyağı ile yağlanır bir kepçe malzemeden alınarak eşit şekilde yayılır hafif kızardığında alt üst edilerek pişirilir.
Servis tabağına alıp üzerine tekrar tereyağı sürülerek sıcak ve ılık servis edilir kahvaltıda 5 çayında afiyetle tüketilir.