Kıvamı tam kararında! Domates çorbası tarifi

Domates çorbası klasik ve lezzetli bir çorba. Üzeri kaşarla süslenebilen domates çorbası ekmekle de tüketilebilir. Peki enfes domates çorbası nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Domates çorbası yemeklerden önce tüketilir. Kıvamı tam ve damakta iz bırakan domates çorbası nasıl yapılır? İşte adım adım domates çorbası tarifi...

Domates Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

3 adet domates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un(tepeleme)

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

1 çay bardağı süt

5 su bardağı su

1 çay kaşığı karabiber

Tuz

Üzeri için:

Kurutulmuş ekmek

Rendelenmiş kaşar peyniri

Domates Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk önce sıvı yağ ve tereyağı eritin unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun.

Kabukları soyulmuş domatesi rondoda çekin ve kavrulmuş unun içine atın.

Salçayı, tatlı kırmızı toz biberi de ekleyip bir dakika kadar daha kavurun.

Üzerine yavaş yavaş suyu ekleyip topaklanmaması için karıştırın.

Sonra isterseniz süzgeçten geçirin.

İçine karabiber ve tuz ekleyip karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika kadar daha kaynatın.

İçine sütü ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatın.

Servis yaparken üzerine ekmekleri ve kaşar peynirini ekleyerek servis yapın.