HABER MERKEZİ
Tarhana içerisine girecek salça taze olmalıdır. Tarhana çorbası içerisine konulacak su ılık olmalıdır. İşte detaylar...
İşte klasik tarhana çorbası tarifi
Malzemeler
4 yemek kaşığı toz tarhana
5 su bardağı su (ya da et suyu/tavuk suyu)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber, nane, kırmızı pul biber (isteğe göre)
Yapılışı
Tarhanayı ıslatın:
Bir kâsede tarhanayı 1 su bardağı ılık suyla karıştırın ve 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekletin.
Yağ ve salçayı kavurun:
Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Eritip ısındıktan sonra salçayı ekleyin. Kısa bir süre kokusu çıkana kadar kavurun. İsterseniz ezilmiş sarımsağı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Tarhanayı ekleyin:
Yumuşamış tarhanayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Ardından yavaş yavaş suyu (ya da et suyunu) ilave edin.
Kaynatın:
Orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10-15 dakika pişirin. Çorba koyulaşacaktır.
Baharatları ekleyin:
Tuz, karabiber, nane ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
️ Servis Önerisi
Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirerek servis edebilirsiniz.
Yanında kızarmış ekmek veya turşu güzel gider.