Kıvamı tam doyurucu çorba tarifi! Tarhana çorbası tarifi, akşam yemeğiniz hazır

Tarhana çorbası geleneksel ve lezzetli bir çorbadır. Bol malzemeli tarhana detaylarında neler var? İşte adım adım tarhana çorbası tarifi...

HABER MERKEZİ

Tarhana içerisine girecek salça taze olmalıdır. Tarhana çorbası içerisine konulacak su ılık olmalıdır. İşte detaylar...

İşte klasik tarhana çorbası tarifi

�� Malzemeler

4 yemek kaşığı toz tarhana

5 su bardağı su (ya da et suyu/tavuk suyu)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Tuz

Karabiber, nane, kırmızı pul biber (isteğe göre)

Yapılışı

Tarhanayı ıslatın:

Bir kâsede tarhanayı 1 su bardağı ılık suyla karıştırın ve 10-15 dakika kadar yumuşaması için bekletin.

Yağ ve salçayı kavurun:

Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın. Eritip ısındıktan sonra salçayı ekleyin. Kısa bir süre kokusu çıkana kadar kavurun. İsterseniz ezilmiş sarımsağı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.

Tarhanayı ekleyin:

Yumuşamış tarhanayı tencereye ekleyin ve karıştırın. Ardından yavaş yavaş suyu (ya da et suyunu) ilave edin.

Kaynatın:

Orta ateşte, sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10-15 dakika pişirin. Çorba koyulaşacaktır.

Baharatları ekleyin:

Tuz, karabiber, nane ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

��️ Servis Önerisi

Üzerine kızdırılmış tereyağı ve nane gezdirerek servis edebilirsiniz.

Yanında kızarmış ekmek veya turşu güzel gider.