Kıvamı şaşmıyor, yumuşacık! Bu kış tatlısı içinizi sıcacık yapıyor! Pekmezli tahinli muhallebi tarifi

Pekmezli tahinli muhallebi son derece yumuşak bir kıvam sahip. Pekmez ve tahin ikilisi vücut ısısını artırıyor. Yani bu tatlı tam olarak kışlık. Peki pekmezli tahinli muhallebi nasıl yapılır?

Kaşık kaşık yiyeceğiniz pekmezli tahinli muhallebi tarifinde neler var neler? Muhallebi kıvamı nasıl tutturulur? İşte yanıtı...

Pekmezli Tahinli Muhallebi Tarifi

Malzemeler:

1 litre süt

3 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı nişasta

½ su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

1 adet yumurta sarısı

½ çay bardağı tahin

5-6 tatlı kaşığı pekmez

Yapılışı:

Tatlı kaselerine 1'er tatlı kaşığı pekmezi koyun.

Kaseyi çevirerek her yerine pekmez bulaşmasını sağlayın.

Tencereye, un, nişasta,şeker,yumurta sarısı ve sütü alıp orta ateşte tel çırpıcı ile karıştırarak pişirmeye başlayın.

Karışım koyulaşıp üzeri göz göz olunca, tahin ve vanilini ilave edip 1 dakika daha pişirin.

Tatlınızı kepçeyle kaselere koyun. Buzdolabına alıp iyice soğutun.

Servis etmeden önce tatlının kenarlarını hafifçe bıçak yardımıyla kaseden ayırın.

Servis tabağına ters çevirip servis edin.

Afiyet olsun.