Kıvamı şaşmayan ağızda eriyen tatlı! Bal gibi lezzetli helva tarifi: Şeker tamamen erimeli

Kıvamı tam tutan helva çok sevilen bir Türk tatlısı. Helva kavrulduktan sonra süslenerek servis edilebilir. Yumuşacık tadıma sahip helvayı çay veya kahve eşliğinde tüketebilirsiniz. Peki pratik ve lezzetli helva nasıl yapılır?

Helva yapılırken şerbetini çektikten sonra kısı ateşte kavrulmalı. Helvanın yapım süresi ortalama 15 dakikadır. Peki helva nasıl yapılır? Helvanın püf noktaları neler?

Helva Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı un

1 su bardağı tereyağı (veya margarin)

1.5 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su (veya süt, daha yumuşak bir helva için)

Dilerseniz ceviz, fındık veya badem parçaları

Hazırlık:

Şerbeti Hazırlayın:

Bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırarak kaynamaya bırakın.

Şeker tamamen eriyip karışım kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Helvayı Kavurun:

Geniş bir tencereye tereyağını alın ve eritin.

Eriyen yağa unu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun.

Unun kokusu çıkıp altın sarısı bir renk alana kadar kavurmaya devam edin.

Bu işlem yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.

Şerbeti Ekleyin:

Kavrulan una, hazırladığınız şerbeti yavaş yavaş ekleyin.

Bu sırada dikkatli olun, sıçrama olabilir.

Karışımı sürekli karıştırarak tüm sıvının helvaya iyice yedirilmesini sağlayın.

Dinlendirin:

Şerbeti çeken helvayı birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra helvayı tencerenin kapağını kapatarak 10 dakika kadar dinlendirin.

Servis Edin:

Helvayı kaşıkla şekil vererek veya kalıplarla sunuma hazırlayın.

Üzerini ceviz, fındık veya badem ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!