HABER MERKEZİ
Sütlacın kıvamını tutturmak için kaynama aşamasında şeker eklenmelidir. İyice karıştırılan fırında sütlaç kıvamı nasıl yapılır? İşte cevabı...
Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı buğday nişastası (isteğe bağlı, kıvam artırmak için)
1 paket vanilin
Üzeri için: Tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı
Pirinci yıkayıp 1,5 su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler yumuşayınca fazla suyu kalmamalı.
Üzerine sütü ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
Kıvamı biraz koyulaşınca vanilini ekleyin. Eğer daha yoğun kıvam isterseniz, nişastayı az suyla açarak karışıma ekleyin.
5-10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
Karışımı fırın kaplarına paylaştırın. Fırın tepsisine kapları dizin ve yarısına kadar su koyun.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyun. Servis ederken üzerine tarçın serpebilirsiniz.