Kıvamı kesik kesik olmayan mercimek çorbası tarifi! Baharatlarla lezzeti arşa çıkıyor

Akşam yemeğinizin olmazsa olmazı mercimek çorbası geleneksel bir lezzet. Kaşıklayacağınız mercimek çorbasının detaylarında yok yok. Peki enfes kıvamlı mercimek nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Mercimek çorbası (Türk mutfağının klasiklerinden biri) oldukça lezzetli, besleyici ve yapımı kolay bir çorbadır.

İşte geleneksel mercimek çorbası tarifi:

�� Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

6 su bardağı sıcak su (veya et suyu)

Tuz

Karabiber

(İsteğe bağlı) kimyon

�� Üzeri için

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (veya pul biber)

��‍�� Yapılışı

Soğanı doğrayın, tencereye sıvı yağ ve tereyağını alın. Soğanı kavurun.

Unu ekleyin, kokusu çıkana kadar birkaç dakika karıştırarak kavurun.

Küp doğranmış havucu ve yıkanmış mercimeği tencereye ilave edin, karıştırın.

Sıcak suyu veya et suyunu ekleyin, karıştırın ve kapağını kapatın.

Orta ateşte 25-30 dakika kadar pişirin, mercimekler iyice yumuşasın.

Pişen çorbayı blenderdan geçirin. Gerekirse biraz su ekleyip kıvamını ayarlayın.

Tuz ve baharatları ekleyin.

Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı biberi yakın, çorbanın üzerine gezdirin.

�� Servis Önerisi

Yanında limon dilimi ve kızarmış ekmek ile servis edebilirsiniz.

Dilerseniz nane veya acı biber yağı da kullanabilirsiniz.