Kıvamı asla kesilmiyor! Lezzet abidesi kabak çorbası tarifi

Kabak sağlıklı sebzelerin başında geliyor. Tam bir detoks besini olan kabağın şifası saymakla bitmiyor. Peki sıcacık kabak çorbası nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Hem hafif hem leziz bir kabak çorbası tarifi özellikle sağlıklı beslenenlerin favorisi. Kremayla kıvamı tam tutan kabak çorbası nasıl yapılır?

�� Kabak Çorbası Tarifi

(4 kişilik)

�� Malzemeler:

3 adet orta boy kabak

1 adet kuru soğan

1 diş sarımsak (isteğe bağlı ama çok yakışıyor!)

2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

1 su bardağı süt veya ½ su bardağı krema

4 su bardağı sıcak su veya sebze suyu

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

İsteğe bağlı: Muskat rendesi (çok az), nane veya dereotu

�� Hazırlanışı:

Sebzeleri hazırla:

Kabağı kabuklu veya soyulmuş olarak doğra.

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğra.

Sotele:

Tencereye yağ ekle, soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavur.

Kabakları ekleyip 3–4 dakika karıştırarak sotele.

Pişirme:

Üzerine sıcak suyu ekle, tuz ve karabiber koy.

Kabaklar yumuşayana kadar 10–15 dakika pişir.

Çorbayı püre yap:

Blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde et.

Kremalayıp tatlandır:

Süt veya krema ekle; 2–3 dakika daha kaynat.

İsteğe bağlı olarak bir tutam muskat rendesi ekleyebilirsin.

��️ Servis Önerisi:

Üzerine zeytinyağı gezdirilmiş kavrulmuş kabak çekirdeği koy → enfes ��

Dereotu veya nane ile süsleyebilirsin.

Yanında kıtır ekmek harika gider.

�� Püf Noktaları:

Daha hafif istersen süt tercihi yapabilirsin.

Daha yoğun lezzet için su yerine sebze/hindi suyu ekleyebilirsin.

Kabakları kavurmadan direkt haşlamak yerine hafif sotelemek aromasını güçlendirir.