Probiyotik denilince akla ilk gelen salatalık turşusunun tarifi araştırılmaya başlandı. Kışın bol bol tüketmek isteyenler turşu hazırlıkları için pazar alışverişi yapıyor. Peki, pazardan taze taze alınan turşuluk salatalıklar nasıl hazırlanır? Adım adım hazırladığımız bu tarif birebir tutuyor. Tek yapmanız gereken not almak ve aşamalara uymak.
TURŞUNUN PÜF NOKTASI
Salatalık turşusunun püf noktası kaynar su kullanılmasıdır, musluk suyu turşuyu yumuşatır. İşte nefis salatalık turşusu tarifi ve malzemeleri...
SALATALIK TURŞUSU MALZEMELERİ
1 kiloluk kavanoza yetecek kadar turşuluk salatalık
1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Kaynar su
SALATALIK TURŞUSU TARİFİ
Salatalık turşusu tarifi için önce salatalıkları yıkayın ve baş kısımlarını kesin. Ardından 2 diş sarımsağı 1 kiloluk kavanozların dibine atın.
Salatalıkları da kavanoza yerleştirin. Arasına 1 yemek kaşığı kaya tuzu atın. 1 çay bardağı sirkeyi de ekleyin. Üzerine kaynar suyu dökün ve kavanozun kapağını kapatın. Salatalık turşusunun püf noktası musluk suyunun kullanılmamasıdır. Musluk suyu turşuyu çabuk yumuşatır. Salatalık turşusu hazır. Afiyet olsun...