Kabak, biber ve mantarla lezzetlenen sebzeli galette çok farklı ve lezzetli bir tarif. Sebzeli galette hızlıca pişiyor. Peki kahvaltıya en çok sevilen tarif nasıl yapılır?
SEBZELİ GALETTE TARİFİ
100 gram tereyağı
350 gram un
8 gram tuz
50 ml süt
Üzerine Sürmek için:
Zeytinyağı
Taze biberiye
İç Harcı için:
1 adet kabak
1 adet kapya biber
3 adet mantar
100 gram kaşar peyniri
1 adet yumurta sarısı
Mavi haşhaş
Kabak çekirdeği içi
Nasıl Yapılır?
Galette hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp toparlanana kadar yoğurunuz. Hazır olan hamuru streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriniz.
Dinlenen hamuru yuvarlak şekilde açınız. Hamurun üzerine zeytinyağı ve biberiyeli karışımı yayınız.
Daha sonra dilimlenmiş kabak, biber, mantar ve kaşar peynirini dizip tuz serpiniz. (Zeytinyağlı biberiyeli karışımı da sürebilirsiniz.)
İç malzemesini koyduğunuz hamuru kenarlarından kıvırıp şekil veriniz.
Şekil verdiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısı sürünüz. Dilerseniz haşhaş ve kabak çekirdeği içi serpiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20-25 dk. pişiriniz.
Püf Noktası
*Kaşar peyniri yerine mozzarella kullanabilirsiniz.