Kışlık konserve nasıl yapılır? Konserve yapımının püf noktaları

Mersin'de imece usulü domates konserve hazırlığı başladı. Kahvaltılarda ve yemeklerde kullanılan konserveler, yazın taze domatesleriyle sofralara lezzet katıyor. Peki, konserve domatesler nasıl yapılıyor?

DHA

Yazsın sonlarına doğru "Kışlık konserve nasıl yapılır?" sorusunun cevabı araştırılmaya başlanıyor. Yemeklerden soslara ve kahvaltıya kadar kullanılan domates konserveleri farklı şekillerde hazırlanıyor. İşte Mersin'de kışlık konserve yapımının püf noktaları...

DHA'da yer alan habere göre Mersin’in Tarsus ilçesinde kadınlar, imece usulü domates konservesi yaparak kışa hazırlanıyor. Kış hazırlıklarının yoğun olarak sürdüğü Mersin'in Tarsus ilçesinde, evlerinin önünde bir araya gelen kadınlar birlik beraberlik içerisinde yüzlerce kilo domatesi çeşitli işlemlerden geçirerek konserve hâline getiriyor.

KONSERVE YAPIMININ PÜF NOKTALARI

Ev yapımı domates konservelerin, sağlıkla ve güvenle tüketilebilir olduğunu belirten üç çocuk annesi Semiha Doğancı (60), “Domatesler soğuk su ile şoklandıktan sonra domatesin kabuğu soyulur. Robottan geçirilen domatesleri sterilize ettiğimiz kavanozlara dolduruyoruz. Ardından kavanozun kapağı sıkıca kapatılır. Kazanlarda kaynattığımız kavanozları ateşten indirdikten sonra soğuması ve kıvama gelmesi için bir gece dinlendiririz. Doğru yöntemle yapılan konserve sağlıkla ve güvenle tüketilebilir.” dedi.

"KIŞ BOYUNCA, KONSERVEYİ YEMEKLERDE TÜKETİRİZ"

Doğancı, bu hazırlıkların yıllardır aynı şekilde yapıldığını dile getirerek, "Kış hazırlığımızı konu komşu ile birlikte yaparız. Sohbetler edilir. Zahmetli bir iş ancak çaylar ve kahveler içildikten sonra yapılan tüm zahmetler unutulur. Bir kış boyunca konserveyi yemeklerde tüketiriz.” diye konuştu.