Kısırlığın 4 önemli nedeni! Düşük riskini de arttırıyor

Anne olmak isteyenler hayallerine ulaşmak için öncelikle sigaradan uzak durmalı. Çünkü yapılan araştırmalar sigaranın kısırlığa yol açtığı yönünde. İşte kısırlığa yol açan davranışlar...

Çocuk hayali kuranların plastiklerle arasına mesafe koyması gerekiyor. Çünkü kanserojen olan plastikler sağlığı bozuyor. Peki anne olmak isteyenler hangi besinlerden uzak durmalı? İşte yanıtı...

KISIRLIĞIN 4 ÖNEMLİ NEDENİ

İlk olarak, kurul onaylı kadın doğum ve jinekoloji gurusu asla sigara içmeyeceğini söyledi. Instagram'da yaptığı açıklamada "Bu, yumurta sayınızı azaltır ve daha erken menopoza girmenize ve yumurtalarınızdaki genetik anormalliklerin artmasına neden olur." Çeşitli araştırmalar, hamilelik sırasında sigara içmenin hem anne hem de doğmamış çocuk için riskli olabileceğini daha önce göstermiştir.

Dr. Crawford, hamile kalmaya çalışırken asla yapmayacağı üçüncü şeyin gereksiz yere plastiğe maruz kalmak olduğunu söyledi. "Plastiklerden su içmek veya plastikleri mikrodalgada veya bulaşık makinesinde ısıtmak. Bu plastikler, beynimizin ve yumurtalıklarımızın hormon yapma şeklini bozabilecek endokrin bozucu kimyasallar veya EDCS (Endokrin bozucu kimyasallar) ile temas eder." Hamile kadınlar daha önce günlük eşyalardaki kimyasalların kansere neden olabileceği ve bebek gelişimine zarar verebileceği konusunda uyarılmıştı. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kanserojen olarak sınıflandırılan melamin, tipik olarak plastik tabakların yanı sıra mutfak eşyaları, tezgahlar, tencere ve tavalarda bulunur.

Dr. Crawford, plastiklerden uzak durup onları ısıtmanız gerekirken, kaçınılması gereken dördüncü şeyin kırmızı veya işlenmiş et yemek olduğunu söyledi. "Aslında birinci tip kanserojen. Ancak yapılan araştırmalarda kırmızı et veya işlenmiş etin de tüp bebek çalışmalarında embriyo kalitesini düşürdüğü gösterildi. Hem oluşum hem de kalite, yani bu bir hayır" diye ekledi.

Son olarak, Dr Crawford, her zaman dönemlerine dikkat edeceğini söyledi. Döngünüz hayati bir işarettir. "Yani ağır kanamanız, anormal kanamanız, lekelenmeniz varsa veya düzensizse, ilaç tedavisine başvurun."