En sık tüketilen 3 kuru meyvenin faydası

Kuru meyveler kış çayı yanında sık tüketilir. Peki, kuru meyvelerin faydaları neler? Kuru meyve denilince kuru üzüm, erik ve kayısı ilk akla gelenler oluyor. Kurutulmuş meyve, taze meyvenin 3,5 katına kadar lif, vitamin ve mineral içerir. İşte 3 kuru meyvenin faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kurutulmuş meyve, taze meyvenin 3,5 katına kadar lif, vitamin ve mineral içerir. Kuru meyvelerin faydalarını öğrenince çaylarınız daha lezzetli hâle gelebilir.

Kuru üzüm, erik ve kayısı en çok tüketilen kuru meyveler arasında yer alıyor. Peki, hangisi neye şifa?

Kuru meyve, su içeriğinin tamamına yakını kurutma yöntemleriyle azaltılmış meyvelerdir. Meyve bu işlem sırasında küçülür ve geriye enerji yoğun bir kuru meyve bırakır.

Çeşitli araştırmalar, kuru meyve yiyen kişilerin, kuru meyve yemeyen kişilere kıyasla daha az kilolu ve daha fazla besin tükettiklerini göstermiştir.

Kuru meyve yemek, besin alımının artması ve obezite riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.

KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI

Kuru üzüm lif, potasyum ve çeşitli sağlığı geliştirici bitki bileşikleri ile doludur.

Düşük ila orta glisemik indeks değerine ve düşük insülin indeksine sahiptir.

Kan şekeri kontrolünü iyileştirir

Hafızayı güçlendirir

Kolesterolü ve iltihabı azaltır.

Tokluk hissi verdiğinden kilo vermeye yardımcıdır.

Tip 2 diyabet ve kalp hastalığı geliştirme riskinin azalmasına katkıda bulunur.

KURU ERİĞİN FAYDALARI

Kabızlığı giderir

Büyük bir antioksidan kaynağıdır

Kalp hastalığı ve kanseri önlemeye yardımcıdır

Mineral açısından da zengindir.

Kuru erik çok doyurucudur

KURU KAYISININ FAYDALARI

Lif oranı yüksektir. Sindirime faydalıdır ve kabızlığı giderir

Demire faydalıdır

Kas gelişimini destekler

Kalp damar sağlığını korur

Göz hastalıklarının oluşumunu engeller