AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kurutulmuş meyve, taze meyvenin 3,5 katına kadar lif, vitamin ve mineral içerir. Kuru meyvelerin faydalarını öğrenince çaylarınız daha lezzetli hâle gelebilir.
Kuru üzüm, erik ve kayısı en çok tüketilen kuru meyveler arasında yer alıyor. Peki, hangisi neye şifa?
Kuru meyve, su içeriğinin tamamına yakını kurutma yöntemleriyle azaltılmış meyvelerdir. Meyve bu işlem sırasında küçülür ve geriye enerji yoğun bir kuru meyve bırakır.
Çeşitli araştırmalar, kuru meyve yiyen kişilerin, kuru meyve yemeyen kişilere kıyasla daha az kilolu ve daha fazla besin tükettiklerini göstermiştir.
Kuru meyve yemek, besin alımının artması ve obezite riskinin azalmasıyla ilişkilendirilmiştir.
KURU ÜZÜMÜN FAYDALARI
Kuru üzüm lif, potasyum ve çeşitli sağlığı geliştirici bitki bileşikleri ile doludur.
Düşük ila orta glisemik indeks değerine ve düşük insülin indeksine sahiptir.
Kan şekeri kontrolünü iyileştirir
Hafızayı güçlendirir
Kolesterolü ve iltihabı azaltır.
Tokluk hissi verdiğinden kilo vermeye yardımcıdır.
Tip 2 diyabet ve kalp hastalığı geliştirme riskinin azalmasına katkıda bulunur.
KURU ERİĞİN FAYDALARI
Kabızlığı giderir
Büyük bir antioksidan kaynağıdır
Kalp hastalığı ve kanseri önlemeye yardımcıdır
Mineral açısından da zengindir.
Kuru erik çok doyurucudur
KURU KAYISININ FAYDALARI
Lif oranı yüksektir. Sindirime faydalıdır ve kabızlığı giderir
Demire faydalıdır
Kas gelişimini destekler
Kalp damar sağlığını korur
Göz hastalıklarının oluşumunu engeller